Ізраїль погодився на тимчасове перемир'я у Секторі Гази, слово за ХАМАС – ЗМІ

Читать на русском
Ізраїль погодився на 6-тижневе перемир'я у Секторі Гази. Тепер на цю угоду мають погодитись бойовики руху ХАМАС.
Фото: Getty Images

Ізраїль схвалив попередній текст угоди про шеститижневе припинення вогню у Секторі Гази. ХАМАС має погодитися звільнити найбільш уразливих заручників, щоб угода набула чинності.

Про це повідомляють AP та Haaretz.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

Зазначається, що міжнародні посередники тижнями працювали над тим, щоб досягти угоди про призупинення бойових дій перед початком священного для мусульман місяця Рамадан приблизно 10 березня.

Угода, ймовірно, також дозволить надати допомогу сотням тисяч мешканців на півночі Сектору Гази, яким, як наголошують гуманітарні організації, через бойові дії загрожує голод.

«Ізраїльтяни попередньо прийняли пропозицію, яка передбачає шеститижневе припинення вогню, а також звільнення ХАМАСом заручників, які вважаються вразливими, включно з хворими, пораненими, людьми похилого віку і жінками», – сказав високопоставлений представник адміністрації США.

Також він наголосив, що тепер рішення має прийняти ХАМАС.

Офіційні особи США сподіваються, що така угода створить простір для «міцнішого» мирного врегулювання між Ізраїлем і ХАМАСом, який перебуває у стані війни після нападу палестинського угруповання бойовиків на Ізраїль 7 жовтня.

Очікується, що делегація ХАМАС найближчим часом вилетить до Каїру для переговорів про перемир'я.

Нагадаємо, в ООН назвали кількість загиблих жінок у Секторі Газа з початку війни в Ізраїлі.

Також прем'єр Ізраїлю дорікнув США недостатньою підтримкою.

Як відомо, ізраїльські військові вважають, що ХАМАС діятиме у Секторі Гази і після війни.

Раніше Нетаньягу розповів, скільки триватиме війна у Газі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: