ХАМАС назвав свої умови припинення вогню

Читать на русском
ХАМАС дотримається перемир’я, якщо Міжнародний суд ООН схвалить рішення про припинення вогню у секторі Гази і його підтримає Ізраїль.
Фото: delfi.lt

Якщо Міжнародний суд ООН схвалить рішення про припинення вогню у Секторі Гази і його підтримає Ізраїль, ХАМАС теж дотримається перемир’я.

Про це пише Xinhua з посиланням на заяву ХАМАСу.

«Якщо суд ухвалить рішення про припинення вогню, рух ХАМАС дотримається перемир’я. Але за умови, що так само вчинить Ізраїль», – йдеться у заяві ХАМАС.

Також представники ХАМАС пообіцяли звільнити утримуваних ізраїльських полонених, якщо Ізраїль звільнить «палестинських заручників».

Крім того, у ХАМАС вимагають від Ізраїлю «припинити облогу Гази, що триває уже 18 років, й пропустити необхідну для відбудови допомогу».

Також зазначається, що 26 січня Міжнародний суд ООН у Гаазі оголосить рішення про запобіжні заходи щодо позову Південно-Африканської Республіки проти Ізраїлю у справі про ймовірний геноцид у секторі Гази.

«Суд також ухвалить рішення про вимогу ПАР щодо негайного судового втручання для припинення ізраїльської військової операції у Газі», – йдеться у матеріалі.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль відмовився припинити бойові дії у Газі в обмін на звільнення заручників.

Також в Ізраїлі заявили, що війна триватиме до знищення ХАМАСу.

Яке відомо, в Ізраїлі відбулися масові протести з вимогою відставки прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, припинення війни та повернення заручників, які утримують бойовики ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: