Байден розкритикував Нетаньягу за удари по Газі

Читать на русском
Президент США Джо Байден заявив, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу шкодить своїй країні, оскільки налаштовує проти неї решту світу.
Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу своїми діями приносить країні більше шкоди, ніж користі, а також налаштовує весь світ проти Тель-Авіва.

Про це заявив президент США Джо Байден в інтерв'ю MSNBC.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

«Він (Нетаньягу – ред.) має право захищати Ізраїль, право продовжувати переслідувати ХАМАС, але він мусить приділяти більше уваги загибелі ні в чому не винних людей, які гинуть унаслідок бойових дій. На мою думку, він більше шкодить Ізраїлю, ніж допомагає йому, змушуючи решту світу йти всупереч тому, що відстоює Ізраїль. І я вважаю, що це велика помилка», – сказав глава Білого дому.

Байден додав, що бажає припинення вогню в Секторі Гази та домовленостей щодо обміну заручниками та ув'язненими. Політик також висловив готовність до виступу в ізраїльському парламенті.

Водночас президент США підкреслив, що Вашингтон не має «червоної лінії» щодо дій Ізраїлю в Газі.

«Я ніколи не залишу Ізраїль. Оборона Ізраїлю, як і раніше, має вирішальне значення, тому ніякої червоної лінії немає», – заявив американський лідер.

Нагадаємо, Нетаньяху дорікнув США недостатньою підтримкою.

Раніше Байден та Нетаньяху обговорили сценарії створення палестинської держави.

Також повідомлялося, що держсекретар США Ентоні Блінкен дорікнув Ізраїлю за велику кількість загиблих палестинців.

Міністр оборони Ізраїлю заявив, що бойові дії в Секторі Гази продовжуватимуться до знищення ХАМАСу.

Також нагадаємо, що в ООН назвали кількість загиблих жінок у Секторі Газа від початку війни в Ізраїлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: