ЦАХАЛ виявив тіла п'яти заручників у тунелі у Секторі Гази

Читать на русском
Ізраїльські військові під час операції в Джебалії в Секторі Газа виявили тіла п'яти заручників, які були викрадені радикальним палестинським рухом ХАМАС 7 жовтня.
Фото: Reuters

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила тіла п'яти полонених ізраїльтян, зокрема військових, у підземних тунелях ХАМАС у секторі Газа. Вони були викрадені 7 жовтня.

Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у неділю, 24 грудня.

ЗМІ назвали варіанти майбутнього Сектору Газа, які обговорюють Ізраїль та СШАСША та Ізраїль вивчають варіанти майбутнього Сектору Газа після завершення наземної операції. Розглядається тимчасовий спільний контроль за територією, введення миротворчих сил чи управління під егідою ООН.

«У Джебалії було виявлено мережу стратегічних тунелів, яка служила північною штаб-квартирою ХАМАС у секторі Газа і використовувалася ХАМАС для зберігання зброї, пересування та ведення бойових дій. У ході операції солдати знайшли та витягли тіла п'яти заручників», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що троє з п'яти загиблих полонених ізраїльтян були військовими – офіцер, сержант та полковник. Тіла загиблих доставили до Ізраїлю для поховання.

У пресслужбі ЦАХАЛ додали, що дворівнева мережа тунелів ХАМАС, виявлена у Джебалії, мала безліч відгалужень.

«Перший рівень йшов на 10 метрів під землю, другий рівень перебував у десятках метрів під поверхнею. Після проведення операції мережу тунелів було знищено», – зазначили у армійському відомстві.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що його країна вестиме бойові дії в Секторі Гази доти, доки палестинське угруповання ХАМАС не буде повністю ліквідовано.

Також повідомлялося, що війська Ізраїлю взяли в полон понад тисячу людей під час війни проти терористичного угрупування ХАМАС у Секторі Гази.

Раніше ХАМАС відмовився відпускати заручників до завершення війни.

Також відомо, що солдати ЦАХАЛ помилково вбили трьох ізраїльтян – заручників ХАМАСу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: