Солдати ЦАХАЛ помилково вбили трьох заручників ХАМАС

Читать на русском
Ізраїльські військові під час боїв на півночі Гази помилково визнали загрозою трьох заручників, які перебували в полоні в ХАМАС, і відкрили по них вогонь, убивши їх.
Фото: AP Photo / Ohad Zwigenberg

Під час боїв у Шеджайї на півночі Гази ізраїльські війська помилково ідентифікували трьох ізраїльських заручників як загрозу та відкрили по них вогонь. Заручники загинули.

Про це заявив представник ЦАХАЛу Даніель Хагарі, передає The Times of Israel.

ЗМІ назвали варіанти майбутнього Сектору Газа, які обговорюють Ізраїль та СШАСША та Ізраїль вивчають варіанти майбутнього Сектору Газа після завершення наземної операції. Розглядається тимчасовий спільний контроль за територією, введення миротворчих сил чи управління під егідою ООН.

Він зауважив, що це район, де ізраїльські солдати стикалися з багатьма терористами, включно з терористами-смертниками, і наголосив, що ЦАХАЛ «несе відповідальність за трагічний інцидент».

Відповідаючи на питання про те, як заручники змогли вирватися з полону ХАМАСу, Хагарі заявив, що, на думку військових, «вони втекли або були кинуті терористами, які тримали їх у полоні».

Хагарі також додав, що ЦАХАЛ негайно розпочав розслідування інциденту.

Також відомо, що близько десятої частини загиблих солдатів армії оборони Ізраїлю на території Сектору Гази було вбито внаслідок дружнього вогню.

«З моменту початку наземної операції загинули 105 людей, смерть 20 з яких була нещасним випадком»,наводить повідомлення ЦАХАЛу видання The Jerusalem Post.

Ще близько 600 солдатів ЦАХАЛ отримали поранення.

Нагадаємо, нещодавно ізраїльські танки пробилися до центру міста Хан-Юніс у рамках нового масштабного наступу на центр головного міста на півдні Сектору Гази.

Також повідомлялося, що бойовики ХАМАСу масово здалися в полон.

Раніше стало відомо, що під час війни проти ХАМАС у Секторі Гази було знищено понад 7 тисяч палестинських бойовиків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: