Путін переміг: у росії офіційно затвердили результати «виборів» президента

Читать на русском
У росії офіційно оголосили володимира путіна переможцем президентських виборів. Він начебто набрав 87,3 відсотка голосів.
Фото: ТАРС

Центральна виборча комісія росії оголосила офіційні результати «виборів» президента. Володимир путін нібито отримав 87,28% голосів і став переможцем.

Про це повідомляє російський «Інтерфакс».

Переобрання путіна: хто привітав російського диктатора з перемогою на «виборах»Путіна з переобранням на п'ятий термін привітали лідери понад 30 країн, переважно Азії та Африки.

У ЦВК стверджують, що за путіна проголосували понад 76 мільйонів людей.

За Миколу Харитонова (КПРФ) було 4,31% голосів, за Владислава Даванкова («Нові люди») – 3,85%, за Леоніда Слуцького (ЛДПР) – 3,20%.

Очільниця ЦВК Елла Памфілова назвала «вибори» у росії «історичними» через кількість голосів, відданих за путіна. Вона також заявила, що виборча компанія пройшла «дуже чисто»: надійшло 14 тисяч звернень, більше половини яких організовано «мережею фальсифікаторів з-за кордону».

Про «реальні» порушення на «виборах» зафіксовано 459 звернень. Але в ЦВК запевнили, що жодну із цих скарг розглядати не потрібно.

За три дні голосування було зафіксовано 41 випадок псування бюлетенів. Зеленкою було облито 30 урн для голосування, в результаті було зіпсовано 36 бюлетенів. Памфілова також поскаржилася на атаки хакерів на систему дистанційного електронного голосування.

Нагадаємо, країни Європи розкритикували президентські «вибори» у росії. У США також сказали, що результати «виборів» не можна назвати чесними чи справедливими. Однак поки що ніхто не заявляв про намір не визнавати їх.

За підрахунками «Слово і діло», понад 30 країн світу привітали путіна з переобранням.

На інфографіці – хто ще із президентів, окрім путіна, задекларував понад 80% підтримки на виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: