Зеленка в урнах, підпали та «коктейлі Молотова»: що відбувається на виборчих дільницях у росії – фото

Читать на русском
У різних містах рф на виборах президента росіяни масово псують виборчі урни. Найчастіше їх заливають зеленкою. Також були спроби підпалу кабінки та самої дільниці.
t.me/mozhemobyasnit

У перший день так званих виборів президента в рф сталося безліч інцидентів на виборчих дільницях по всій країні. Росіяни у різних регіонах масово псують бюлетені – заливають урни зеленкою, палять їх, кидають «коктейлі Молотова» або підпалюють кабінки.

Інциденти з виборчих дільниць публікують російські ЗМІ та Telegram-канали.

Так, наприклад, сьогодні в місті Когалим (Ханти-Мансійський автономний округ – Югра) жінка намагалася підпалити стаціонарну скриньку для голосування за допомогою пляшки із запальною сумішшю.

У Петербурзі затримано дівчину, яка кинула пляшку із запальною сумішшю на ганок школи №358, де були розташовані дві виборчі дільниці.

У московському районі Мар'їно літня жінка підпалила кабінку для голосування. При цьому після підпалу вона знімала палаючу кабінку на мобільний телефон.

Також повідомляється, що Слідчий комітет рф порушив кримінальну справу проти 20-річної дівчини, яка вилила зеленку в урну з бюлетенями на виборчій дільниці у Москві.

У Карачаєво-Черкесії жінка також вилила зеленку в урну, а в Ростовській області на одній із виборчих дільниць, розташованих в Азовському районі, це зробив 62-річний чоловік. Щодо них порушили справи про перешкоджання здійсненню виборчих прав.

Ще один випадок псування бюлетенів зеленкою зафіксували і в тимчасово окупованому Сімферополі.

Також фарбу вилили в урни у Борисоглібську Воронезькій області.

А на виборчій дільниці у Челябінській області чоловік спробували підірвати петарду. Його затримали.

Ще одна спроба підпалу на виборчій дільниці сталася у підмосковних Митищах. Кабінку для голосування намагалася підпалити жінка за допомогою бензину.

За інформацією Telegram-каналу Mash, усіх, кого сьогодні затримали за псування урн та бюлетенів, перевіряють на співпрацю з українськими спецслужбами.

Нагадаємо, росія 15 березня, розпочала перевибори путіна на своїй території, а також на окупованих територіях України. Вибори триватимуть до 17 березня 2024 року.

Верховна рада України звернулася до світової спільноти з закликом засудити «вибори президента росії» на окупованих територіях.

У ГУР заявили, що Кремль збирає «голоси» за путіна навіть від загиблих на війні солдатів або зниклих безвісти.

При цьому ще за кілька днів до початку голосування в рф в Курській і Бєлгородській областях почалася обмежена військова операція російських добровольців. Докладніше про це – у матеріалі та на карті «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: