КНДР, Гондурас та інші: стало відомо, лідери яких країн привітали путіна з перемогою на «виборах» (оновлено)

Читать на русском
З перемогою на виборах путіна привітали лідери та представники КНДР, Венесуели, Узбекистану, Нікарагуа, Болівії, Таджикистану, Гондурасу, М'янми, Куби.
Фото: AP

Лідери деяких країн привітали російського диктатора володимира путіна з перемогою на президентських «виборах». Серед них глави КНДР, Узбекистану, Таджикистану, Нікарагуа та Венесуели та інших.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Путін править понад 9 тисяч днів: як довго утримували владу керівники росії та СРСРПутін править рф більше 9 тисяч днів. На інфографіці – як довго утримували владу керівники росії та СРСР.

Так, повідомляється, що вітальну телеграму путіну відправив лідер Північної Кореї Кім Чен Ин. Текст поздоровлення невідомий.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро назвав підсумки голосування в росії «тріумфом путіна та його політичного руху».

Президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв привітав путіна «з переконливою перемогою». За його словами, висока явка виборців та підсумки голосування «яскраво показали безумовну довіру та рішучу підтримку населенням політичного курсу та програми» путіна.

Лідер Нікарагуа Даніель Ортега також надіслав привітання путіну, назвавши його «дорогим товаришем, братом і переобраним президентом» і заявивши, що розцінює його перемогу на виборах «як внесок у необхідну стабільність для людства».

Президент Болівії Луїс Арсе у привітанні заявив, що перемога путіна підтверджує «єднання хороброго народу росії навколо суверенітету та постійного розвитку».

Привітали путіна також президент Таджикистану Емомалі Рахмон, президент Гондурасу Сіомара Кастро, прем'єр М'янми Мін Аун Хлайн, міністр закордонних справ Куби Бруно Родрігес Паррілья.

Пізніше стало відомо, що путіна привітало Міністерство закордонних справ Китаю і Сі Цзиньпін.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дзвонив путіну та привітав його з «приголомшливим» результатом на «виборах».

Крім того, російському диктору дзвонив та вітав президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв. Привітання направив також президент Ірану Ебрахім Раїсі.

Нагадаємо, у росії «підрахували» вже понад 99% протоколів: володимир путін лідирує на «виборах» із результатом 87,33% голосів.

Ще у перший день голосування з «переконливою перемогою на виборах» путіна привітав голова Європейської ради Шарль Мішель.

Тим часом, понад 50 країн-членів ООН засудили проведення росією псевдовиборів на окупованих територіях України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: