У Біломі домі відреагували на результати «виборів» у росії

Читать на русском
На думку представника адміністрації президента США, результат виборів у росії не був непередбачуваним, зокрема, у них не було нічого вільного чи справедливого.
Фото: prousa.info

Результати нещодавніх «виборів» у росії не можна назвати чесними або справедливими. Однак доводиться мати справу з цією реальністю, де путін – президент росії.

Про це радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван сказав на брифінгу.

Фальсифікація чи «всенародна любов»: президенти яких країн задекларували понад 80% підтримки на виборахУ росії стверджують, що за путіна проголосували більше 87 відсотків виборців. Президенти яких країн вигравали вибори із подібним результатом – на інфографіці.

«По-перше, результат виборів не був непередбачуваним, тому що путін закрив політичний простір, ув’язнив політичних опонентів, деякі з яких трагічно загинули. Тому в цих виборах не було нічого вільного чи справедливого», – сказав радник.

Водночас він додав, що реальність полягає в тому, що путін – президент росії, і доводиться мати справу з цією реальністю.

«Реальність така, що путін є президентом росії. Нам доводилося мати справу з цією реальністю протягом війни в Україні, під час інших агресій, здійснених росією, під час інших кроків, що суперечать національним інтересам США, які ми бачили від цього президента рф. Однак ця реальність не означає, що ці вибори не були чимось таким, що відповідало будь-яким критеріям», – додав Салліван.

Як відомо, ЄС не визнає «вибори» росії на окупованих територіях і обіцяє наслідки для організаторів.

Нагадаємо, «Слово і діло» зібрало реакцію європейських країн на «вибори» у росії.

Також ми писали, хто привітав володимира путіна з перемогою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: