Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року – Bloomberg

Читать на русском
У США бачать ознаки підготовки Китаю до вторгнення на Тайвань. Це може статися вже до 2027 року.
Reuters

Китай нарощує свій військовий та ядерний арсенал у масштабах, небачених з часів Другої світової війни. Всі ознаки вказують на те, що він готовий вторгнутися до Тайваню до 2027 року.

Про це пише Bloomberg із посиланням на главу Індо-Тихоокеанського командування США адмірала Джона Акіліно.

Гірше, ніж війна в Україні та COVID: експерти спрогнозували економічні наслідки конфлікту на ТайваніВійськовий конфлікт навколо Тайваню за участю Китаю та США може коштувати світовій економіці 10 відсотків ВВП – більше, ніж пандемія та війна в Україні.

Він констатував, що незважаючи на економічні проблеми, офіційний оборонний бюджет Китаю за останні роки збільшився на 16% і становить понад 223 млрд доларів. За три роки в армії з'явилося понад 400 винищувачів, а також понад 20 великих військових кораблів. Китай також подвоїв свій арсенал балістичних та крилатих ракет.

«Все вказує на вказівку голови Сі Цзіньпіна на зустрічі НВАК (Народно-визвольної армії Китаю – ред.) бути готовими до вторгнення на Тайвань до 2027 року», – сказав Акіліно.

За словами Акіліно, китайські військові також відпрацьовують різні завдання, пов'язані з операціями проти Тайваню, наприклад, імітацію оточення за допомогою морської та повітряної блокади.

Нагадаємо, ще рік тому ЗМІ побачили ознаки того, що голова Китаю Сі Цзіньпін готується до війни.

В 2022 році Сі Цзіньпін заявив, що Китай ніколи не відмовиться від права застосувати силу проти Тайваню, хоч і підтримує «мирне возз'єднання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: