Боррель закликав не лякати європейців «неминучою війною»

Читать на русском
Жозеп Боррель заявив, що війна не є неминучою, тож не треба лякати людей, а треба підтримувати Україну.
EU Reporter

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель розкритикував тих, хто заявляє, що «Європа перебуває на межі війни».

Його заяву на полях саміту ЄС цитує The Guardian.

Скільки європейців готові захищати свою країну зі зброєю в руках у разі війниЧи готові мешканці Німеччини, Польщі, Литви, Естонії та Британії захищати свою країну зі зброєю в руках у разі вторгнення – на інфографіці результати опитувань.

«Заклики до європейських лідерів усвідомлювати проблеми, з якими вони стикаються, хороші, але нам не слід перебільшувати. Війна не є неминучою. Я чув, як деякі голоси казали, що війна неминуча. Ну, дякувати Богу, це не так. Ми живемо у мирі, ми підтримуємо Україну, ми не беремо участі у цій війні, ми просто підтримуємо Україну і маємо готуватися до майбутнього, нарощуючи обороноздатність нашої промисловості, але не лякайте людей без потреби, війна не неминуча. Що є неминучим, то це необхідність підтримки України», — заявив Боррель.

Нагадаємо, водночас президент Європейської ради Шарль Мішель закликав ЄС готуватися до оборони та перейти у режим воєнної економіки на тлі загрози російській агресії.

За останньою оцінкою німецьких спецслужб, напад росії на НАТО можливий з 2026 року.

Деякі європейські політики також прогнозували конфлікт із росією найближчими роками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: