Австрія виступила проти ідеї передати прибутки від росактивів на зброю для України

Читать на русском
Уряд Австрії не підтримає пропозицію передати доходи від заморожених російських активів на закупівлю зброї для української армії.
Фото: Reuters

Уряд Австрії не підтримає пропозицію передати прибутки від заморожених російських активів на закупівлю зброї для української армії.

Про це заявив австрійський канцлер Карл Негаммер на брифінгу у Брюсселі.

Шмигаль про доступ до заморожених активів рф: є чіткий планВідновлення України буде коштувати щонайменше 486 млрд доларів і активи росії будуть використані у перщу чергу.

За його словами, доходи від заморожених росактивів мають використовуватись лише для фінансування відновлення України.

«Для нас, нейтральних країн, важливо, щоб гроші, на які ми даємо свою згоду, не витрачалися на зброю та боєприпаси. Спочатку ми говорили про інвестування у відновлення України, тому я думаю, що це розумна пропозиція», – сказав Негаммер.

Австрійський канлцер додав, що лідери європейських країн та керівництво ЄС продовжують обговорювати це питання.

Нагадаємо, 28 лютого президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Євросоюзу слід розглянути можливість використання прибутку від заморожених російських активів для закупівлі озброєння для України. За даними ЗМІ, проти плану голови Єврокомісії виступили також Мальта, Люксембург та Угорщина.

Як відомо, прибуток від заморожених російських активів становить близько 3 млрд євро щорічно. При цьому до 2027 року, за оцінками європейських чиновників, загальний прибуток від заморожених активів може становити 20 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: