Стало відомо, скільки центрів рекрутингу МОУ планує відкрити найближчими місяцями

Читать на русском
Загалом у першому півріччі 2024 року заплановано відкриття 27 таких центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах.
t.me/ministry_of_defense_ua

В Міністерстві оборони заявили, що планують відкрити 27 центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах України вже у першому півріччі 2024 року.

Про це повідомляє уповноважений Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

У Мінцифри розповіли, як працюватиме цифровий рекрутинг до ЗСУМета проєкту - уточнення для охочих, ким вони можуть стати, скільки буде тривати навчання, якою буде зарплата, які будуть бойові задачі.

«Тут надаватимуть прості відповіді на такі питання, як: які є частини, які є посади в частині, де я буду служити? Чи буде враховано мій фах, мій досвід, мій стан здоровʼя? Ми зробили цей процес максимально прозорим і зрозумілим. І будемо розширяти географію. Загалом у I півріччі 2024 року заплановано відкриття 27 таких центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах», - заявляє він.

Згідно з інформацією відомства, центр працюватиме як консультативно-інформаційний офіс, який, за необхідності, здійснюватиме супровід зарахування охочих вступити до Сил оборони.

Як відомо, один із таких центрів у вівторок, 19 березня, відкрили у Запоріжжі. У ньому працюватимуть двоє цивільних співробітників, які, за словами Міноборони, не можуть видавати повістки про мобілізацію, тому їхня функція буде суто комунікативна.

«Вже зараз центр рекрутингу у Запоріжжі пропонує низку вакантних місць у більш, ніж пів десятках формувань. Йдеться і про підрозділи сил ТРО, і Нацгвардію, Морську піхоту тощо. Наразі найбільший запит спостерігається на операторів БПЛА, водіїв-механіків, медиків, фахівців сфери IT та інших категорій професій, чиї знання та вміння потрібні у Силах оборони держави», - додав Бежевець.

Нагадаємо, у листопаді в Україні затвердили стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики. Зміни передбачають заміну призову до армії рекрутингом.

У понеділок, 12 лютого, у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу до української армії.

Раніше в Міноборони заявили, що одержують по 9 відгуків на вакансію в рамках залучення громадян до служби за допомогою системи рекрутингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: