Повісток не вручатимуть: у Львові відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ

Читать на русском
У понеділок, 12 лютого, у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу до української армії.
Фото: t.me/ministry_of_defense_ua

У понеділок, 12 лютого, у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу до української армії.

Про це повідомило міністерство оборони у Telegram.

У Мінцифри розповіли, як працюватиме цифровий рекрутинг до ЗСУМета проєкту - уточнення для охочих, ким вони можуть стати, скільки буде тривати навчання, якою буде зарплата, які будуть бойові задачі.

Установа працює за адресою вул. Костя Левицького, 67. Тут можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, а також поспілкуватись із представниками бригад.

Крім того, рекрутери допоможуть пройти профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду у ЗСУ.

Зазначається, що центр не матиме відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тому тут «не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації».

«Армії потрібні вмотивовані люди, які свідомо роблять свій вибір служити на конкретній посаді в конкретній частині. Ми бачимо за даними соціологічних опитувань, що переважна більшість українців та українок готові долучитися до захисту Батьківщини за умови можливості вибору, врахування свого досвіду та фаху, розуміння з ким і де служити», – заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

У Міноборони додали, що надалі такі центри будуть відкриті і в інших містах України.

Нагадаємо, у листопаді в Україні затвердили стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики. Зміни передбачають заміну призову до армії рекрутингом.

Раніше в Міноборони заявили, що одержують по 9 відгуків на вакансію в рамках залучення громадян до служби за допомогою системи рекрутингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: