Лідер Китаю Сі Цзіньпін планує візит у Францію – Politico

Читать на русском
Візит китайського лідера співпаде з 60-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між Парижем і Пекіном. Це стане першою поїздкою Сі до Європи з часів пандемії коронавірусу.
Reuters

Лідер Китаю Сі Цзіньпін планує зустрітися із президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі на початку травня.

Про це повідомляє Politico.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

Згідно з даними видання, візит китайського лідера співпаде з 60-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між Парижем і Пекіном. Це стане першою поїздкою Сі до Європи з часів пандемії коронавірусу.

Як зазначається, що Китай прагне відновити зіпсовані відносини з Європою через «безлімітне партнерство» Сі Цзіньпіна з російським диктатором путіним, незважаючи на війну в Україні.

За візитом, який планувався місяцями, уважно стежитимуть у Вашингтоні та європейських столицях. Крім того, канцлер Німеччини Олаф Шольц також вирушить до Китаю з візитом у квітні.

«Нещодавно офіційні особи повідомили, що Китай намагається переконати Європу дозволити росії сісти за стіл майбутніх мирних переговорів, можливо, у Швейцарії, інакше Пекін бойкотуватиме такі зустрічі», - повідомляє видання.

Зазначається, що відповідний меседж був посилений під час європейського турне китайського спеціального посланника Лі Хуея на початку цього місяця, де він обговорював майбутнє України.

Тоді Лі Хуей пообіцяв «підтримувати своєчасне скликання мирної конференції з рівною участю всіх сторін».

Як відомо, зустріч Сі і Макрона в Парижі відбудеться через рік після того, як французький президент відвідав Пекін і Гуанчжоу.

Нагадаємо, Україна вже запросила лідера Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у Глобальному саміті миру, який має відбутися у Швейцарії.

Також нагадаємо, що у листопаді 2023 року Сі Цзіньпін уперше за шість років прибув із візитом до США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: