До Києва прибув сенатор США Ліндсі Грем

Читать на русском
Сенатор-республіканець від Південної Кароліни Ліндсі Грем сьогодні прибув із візитом до Києва, щоб висловити підтримку.
Фото: Посольство США в Україні

Сенатор США від Республіканської партії Ліндсі Грем прибув у понеділок, 18 березня, до України.

Про це повідомило посольство США у Twitter.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Сьогодні ми вітаємо сенатора Ліндсі Грема у Києві. Непохитна підтримка США має вирішальне значення для успіху України у протистоянні незаконній повномасштабній війні з росією», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 12 березня США оголосили про надання першого за кілька останніх місяців пакету військової допомоги Збройним силам України. Загальна вартість озброєнь, які отримає Україна, становитиме 300 мільйонів доларів. Пакет допомоги включає ракети для HIMARS, артилерійські боєприпаси та інше озброєння.

13 лютого Сенат США схвалив законопроект про міжнародну допомогу на суму 95,3 мільярда доларів, що включає фінансування для України, Ізраїлю та Тайваню. Документ передбачає понад 60 млрд. доларів України.

Але 16 лютого Палата представників США пішла на канікули без голосування за пакет фінансування допомоги Україні. Пізніше стало відомо, що Палата представників може проголосувати за допомогу Україні наприкінці березня чи у квітні 2024 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: