У центрі розміщення українських біженців у Кишиневі зафіксували спалах кору

Читать на русском
У центрі розміщення українських біженців, розташованому у молдавському Кишиневі, зафіксували спалах кору. Серед заражених є діти.
Фото: УНІАН

У центрі розміщення українських біженців, розташованому у молдавському Кишиневі, зафіксували спалах кору. Серед заражених є діти.

Про це заявив заступник глави кишинівського управління медичної та соціальної допомоги Володимир Болокан, його цитує NewsMaker.

Ситуація з кором у світі: скільки випадків захворювання було зафіксовано у 2023 роціВ Україні за рік було зафіксовано 65 випадків захворювання на кір. Ситуація в інших країнах світу – на інфографіці.

За його інформацією, спочатку було відомо про трьох заражених, але до кінця минулого тижня їх кількість зросла до п'яти.

«Усі, хто заразився, – громадяни України. Дітей госпіталізували до інфекційної лікарні імені Тома Чорба, їхній стан стабільний», – заявив чиновник.

Він додав, що центр, у якому зафіксовано спалах вірусу, був закритий на карантин на 21 день.

«Ми вжили заходів, щоб стримати поширення захворювання, запровадили карантин на 21 день з моменту виявлення останнього випадку кору. Якщо у найближчі дні виявимо нові випадки зараження, карантин доведеться продовжити», – додав Болокан.

Нагадаємо, генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебрейєсус закликав світ підготуватися до майбутніх невідомих захворювань, які можуть загрожувати людству – так званим хворобам Х.

Чи готова до таких хвороб Україна – розповідав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: