В одному з обласних центрів підтвердили спалах гепатиту: у лікарні 60 осіб

Читать на русском
На Вінниччині зафіксували спалах гепатиту А. Вже госпіталізували 60 осіб з підтвердженим діагнозом.
medilabs.com.ua

На Вінниччині зафіксували спалах гепатиту А. На сьогоднішній день госпіталізували 60 осіб з підтвердженим діагнозом. Серед них є діти.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ у вівторок, 24 жовтня.

Починає зростати рівень захворюваності на COVID – МОЗВ Україні за останній тиждень на коронавірус захворіли понад 4 тисячі осіб, серед них 302 дитини.

«У Вінниці зафіксовано спалах вірусного гепатиту А в одному із районів міста. 60 людей з підтвердженим діагнозом гепатит А госпіталізовані, серед них — 14 дітей. Також ще 14 пацієнтів перебувають під медичним наглядом та очікують підтвердження діагнозу», – йдеться в повідомленні.

У МОЗ додали, що постраждалі отримують усю необхідну медичну допомогу та залишаються під наглядом лікарів.

Наразі фахівці Вінницького ЦКПГ досліджують усі можливі причини спалаху — від стихійних ринків до точок централізованого та децентралізованого водопостачання, забезпечують відбір зразків з навколишнього середовища та осередків захворювання. Зокрема, на лабораторне дослідження було відібрано 66 проб води (з громадських джерел питної води, приватних криниць, точок продажу питної води чи розподільчої мережі) — 53 з них вже перевірили, вони в нормі.

Нагадаємо, раніше на Одещині зафіксували спалах вірусного гепатиту. Також повідомлялося, що в рф забирають на війну ув'язнених, хворих на ВІЛ та гепатит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: