Глава ВООЗ закликав світ готуватися до «хвороби Х»

Читать на русском
Глава ВООЗ закликав світ підготуватися до майбутніх невідомих захворювань, які можуть загрожувати людству.
Getty Images

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейєсус закликав світ підготуватися до майбутніх невідомих захворювань, які можуть загрожувати людству – так званим хворобам Х.

Попередження пролунало на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, повідомляє The Guardian.

Експерти Всесвітнього економічного форуму назвали головні глобальні ризикиЕксперти ВЕФ вважають, що людству в короткостроковій перспективі загрожує вибух дезінформації та екстремальні погодні умови.

Гебрейєсус пояснив, що термін «хвороба Х» не новий – ВООЗ використовує його з 2018 року – це умовне позначення хвороб, про які ми ще не знаємо.

«Ви можете навіть назвати COVID-19 першою хворобою X, і це може статися знову. Найкраще передбачити те, що може статися, тому що в нашій історії це траплялося багато разів, і підготуватися до цього», – наголосив голова ВООЗ.

Підготовка, за його словами, включає систему раннього попередження, а також системи на випадок гострої необхідності у додаткових медичних приміщеннях та робочій силі.

В анонсі ВЕФ йшлося, що сьогодні обговорюватиметься можлива пандемія через нову маловивчену хворобу: «З огляду на нові попередження ВООЗ про те, що невідома «хвороба X» може призвести до 20 разів більшої кількості смертельних випадків, ніж пандемія коронавірусу, які нові зусилля потрібні , щоб підготувати системи охорони здоров'я до численних майбутніх викликів?».

Нагадаємо, 5 травня минулого року Всесвітня організація охорони здоров'я скасувала статус пандемії для COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: