Глава МОЗ розповів, чи готова Україна до можливої «пандемії Х»

Читать на русском
Україна за час коронавірусу змогла підготуватися до будь-яких можливих пандемій інфекційних хвороб, у тому числі хвороби Х, заявив Ляшко.
facebook.com/moz.ukr

Україна, як і весь світ, готує свою медсистему до можливих нових пандемій інфекційних хвороб, у тому числі й «хвороби Х». Ця підготовка складається із трьох компонентів.

Про це розповів під час брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє пресслужба МОЗ у Facebook.

Глава ВООЗ закликав світ готуватися до «хвороби Х»Глава ВООЗ закликав світ підготуватися до майбутніх невідомих захворювань, які можуть загрожувати людству.

За його словами, зараз усі готують свої системи охорони здоров'я до потенційно можливої нової пандемії, епідемії чи сплеску тієї чи іншої інфекційної хвороби. Україна також робить певні речі, щоб ця система в країні спрацювала.

«Ми визначили для себе три компоненти, які є ключовими у готовності. Це люди, це сильна лабораторна мережа та це глобальне партнерство. Щодо людей, то за останні три роки ми реорганізували мережу центрів контролю профілактики хвороб», – сказав Ляшко.

Глава МОЗ додав, що на 77 Асамблеї Всесвітньої організації охорони здоров'я наприкінці травня потенційно країни зможуть розглянути нову пандемічну угоду, яка врегулює механізми дії у разі пандемії Х.

«Хвороба Х – це потенційна загроза, яку вчені всього світу спільно намагаються завчасно спрогнозувати, щоб миттєво застосувати всі наявні ресурси для збереження найголовнішого - життя людей», – зазначили в МОЗ.

Нагадаємо, у січні у ВООЗ наполягали на поновленні маскового режиму. А голова ВООЗ закликав світ готуватись до «хвороби Х».

Також повідомлялося, що в Україні в січні зареєстровано вже дев'ять випадків нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон – JN.1, який називають Дженні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: