У російських солдатів під Куп'янськом спалах «мишачої лихоманки» – ГУР

Читать на русском
Росіян на Куп'янському напрямку косить мишача лихоманка, яка спочатку за симптомами нагадує грип. Командування не реагує на скарги військових.
ілюстративне фотофото Shutterstock

На Куп'янському напрямі фронту російські окупанти масово захворіли на лихоманку через контакт з польовими мишами.

Про це повідомило ГУР Міноборони 19 грудня.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

Так, за інформацією ГУР, на Куп'янському напрямку у багатьох підрозділах російських загарбників зафіксовано спалах так званої «мишачої лихоманки».

Хвороба носить вірусний характер і передається до людини від гризунів – через прямий контакт із збудником, внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння у продукти харчування, які вживає людина.

«Симптоми мишачої лихоманки включають сильний головний біль, зростання температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудоту, блювання по декілька разів на день», – розповіли в ГУР.

Оскільки хвороба вражає нирки, заражений мишачою лихоманкою відчуває інтенсивний біль у попереку і зазнає серйозних труднощів із сечовипусканням.

Як зазначає розвідка, скарги на лихоманку від особового складу російської армії командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі у війні. До того ж, на першому етапі ця лихоманка нагадує звичайний грип. Загалом хвороба підкосила армію ворога і знизила її боєздатність.

Також, за даними розвідки, у підрозділах російської окупаційної армії зростає невдоволення через неналежне забезпечення зимовими речами та повну відсутність медичної допомоги.

Нагадаємо, російські військові дедалі менше довіряють командуванню. Також повідомлялося, що російського генерала усунули від командування після доповіді про проблеми в армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: