Росія загрожуватиме Європі навіть після кінця правління путіна – глава МЗС Латвії

Читать на русском
Загроза для демократичних країн, зокрема й у складі НАТО, збережеться і після того, як режим російського диктатора володимира путіна впаде, переконаний очільник МЗС Латвії Кріш’яніс Каріньш.
Фото: Getty Images

Навіть коли чинний президент росії володимир путін піде з політичної арени, імперські претензії рф, які зараз мають руйнівний ефект в Україні, будуть загрожувати Європі.

Про це в інтерв’ю The Telegraph заявив міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш.

«З точки зору НАТО, нам ще довго доведеться мати справу з проблемною росією, небезпечною росією. Імперіалістичні амбіції рф переживуть путіна», – впевнений він.

Каріньш також зауважив, що країнам у складі Північноатлантичного блоку слід зайняти жорстку та прозору позицію, що наголошує на готовності протистояти викликам, що надходять із Москви.

Крім того, він зазначив, що в росії немає будь-якого руху, що привів би до появи лідера, який підтримує просвітницькі та ліберальні ідеї.

«Це взагалі не в найближчому майбутньому», – сказав дипломат.

За його словами, смерть опозиціонера Олексія Навального в колонії та так звані президентські вибори в росії «лише підкреслюють цей яскравий факт».

Нагадаємо, 17 березня російський диктатор володимир путін вперше прокоментував смерть опозиціонера Олексія Навального.

Також відомо, що в ході «виборів», які відбуваються в росії, лідирує чинний президент країни-агресора володимир путін.

Нещодавно глава Євроради заздалегідь привітав путіна з перемогою на «виборах», зазначивши, що «за відсутньої опозиції немає вибору».

Як повідомлялося, німецькі спецслужби мають дані щодо підготовки нападу росії на НАТО з 2026 року.

Також голова Євродипломатії Жозеп Боррель нещодавно заявив, що Європі настав час прокинутися і усвідомити загрозу, яка походить від росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: