Макрон запропонує росії припинити вогонь на час Олімпійських ігор

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон запевнив, що запропонує росії припинити військові дії в Україні та дотримуватися режиму тиші на час проведення літніх Олімпійських ігор у Парижі.
Скріншот: Слово і діло

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що запропонує росії припинення вогню в Україні на час літніх Олімпійських ігор-2024, які відбудуться у Парижі.

Про це він заявив в інтерв’ю українським каналам «1+1» і «Ми — Україна».

Президент Франції підтримав пропозицію ведучої Наталії Мосейчук «вимагати, щоб росія припинила вогонь під час Олімпійських ігор, оскільки так було завжди».

«Так, ми це попросимо», – запевнив він.

Макрон також пояснив ставлення Парижа до майбутньої ходи російських спортсменів-олімпійців під білим прапором на Олімпіаді-2024.

«Правило країни-господарки – іти, так би мовити, в ногу з олімпійським рухом. Це меседж миру, і ми слідуємо рішенню Олімпійського комітету. Ці інстанції вирішили, що росія як держава не може брати участь у цих іграх, але атлети можуть виступати під білим прапором лише як спортсмени і брати участь у змаганнях. Звичайно, ми будемо колективно і ретельно відстежувати їхні виступи, щоб ніхто не скористався зі спортсменів цією ситуацією», – зазначив він.

Французький лідер додав, що прагне, аби «світ почув меседж миру й толерантності».

«Але цей меседж не буде поступатися тому, що Україна має повністю відновити свій суверенітет і територіальну цілісність», – пообіцяв президент Франції.

Нагадаємо, у цьому ж інтерв'ю Макрон заявив, що прагне уникнути ескалації на тлі війни України та рф і своїх ініціатив щодо потенційної можливості відправки військ країн Заходу в Україну.

Як відомо, після конференції з підтримки України, що відбулася в Парижі 26 лютого, Макрон заявив, що західні союзники України створять коаліцію з надання ЗСУ далекобійної зброї, а в майбутньому не можна відкидати і відправлення в Україну західних військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: