Атаки дронів на НПЗ за два дні пошкодили 12% нафтопереробних потужностей рф – Bloomberg

Читать на русском
Нещодавні атаки дронів по території росії призвели до зупинки роботи одразу трьох нафтопереробних заводів країни-агресора, повідомили у Bloomberg.
Фото: Scanpix

Нещодавні атаки дронів по території росії призвели до зупинки роботи одразу трьох нафтопереробних заводів країни-агресора.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Все йде за планом»: що відбувається у росії за кілька днів до виборів президентаЗа кілька днів до перевиборів путіна у росії збивають десятки безпілотників, горять нафтозаводи, а на прикордонних територіях йдуть бої – що відбувається.

Так, внаслідок удару в середу виникла пожежа на одному з найбільших у країні підприємств з переробки нафти – Рязанському заводі ПАТ «Роснефть» під Москвою. Невеликий Новошахтинський нафтопереробний завод на півдні Ростовської області та завод «Норсі» ПАТ «Лукойл» також було зупинено через атаку безпілотника.

За даними журналістів, ці об'єкти становлять близько 12% нафтопереробних потужностей рф.

«Напади підкреслюють, що вторгнення в Україну, яке мало тривати кілька днів, натомість призводить до зростаючої незахищеності простих росіян, які живуть у прикордонних регіонах. Це різко контрастує із заявами Кремля про те, що путін є гарантом оборони країни», – йдеться у публікації.

Bloomberg також зазначає, що удари по об'єктах нафтової галузі мають на меті «зірвати російський експорт і постачання палива для армії росії на лінії фронту».

Нагадаємо, що сьогодні вранці в різних регіонах рф заявили про атаку понад 50 безпілотників.

«Слово і діло» також розповідало, які російські НПЗ та нафтобази зазнали атак у період з вересня 2023 року по лютий 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: