У росії різко зросли ціни на бензин на тлі нещодавніх ударів безпілотників по НПЗ

Читать на русском
Ціна тонни бензину АІ-95 на Санкт-Петербурзькій біржі вперше за півроку перевищила 60 тисяч рублів (приблизно 650 доларів США).
Фото: ТАСС

Ціна тонни бензину АІ-95 на Санкт-Петербурзькій біржі вперше за півроку перевищила 60 тисяч рублів (приблизно 650 доларів США).

Про це повідомляє РБК.

«Все йде за планом»: що відбувається у росії за кілька днів до виборів президентаЗа кілька днів до перевиборів путіна у росії збивають десятки безпілотників, горять нафтозаводи, а на прикордонних територіях йдуть бої – що відбувається.

У росії вважають, що зростання біржових цін викликане «побоюваннями за баланс попиту та пропозиції» на тлі атак безпілотників на низку нафтопереробних заводів.

Зазначається, що якщо дані про пошкодження первинних установок переробки нафти підтвердяться, це призведе до скорочення випуску не лише бензинів, а й дизельного палива.

«Ситуація для ринку потенційно серйозна, тому покупці страхуються, закуповуючи товар», - сказав неназваний представник нафтової галузі рф.

Нагадаємо, вранці 13 березня ЗМІ повідомили, що Новошахтинський завод нафтопродуктів зазнав атаки дронів. Роботу підприємства було зупинено. Також безпілотники СБУ атакували ще три заводи в росії - у містах Рязань, Кстово та Кіріші.

Раніше ЗМІ повідомили, що атаки дронів на НПЗ за два дні пошкодили 12% нафтопереробних потужностей росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: