У ЦПД спростували фейк росіян про «підготовку до здачі Харкова»

Читать на русском
Росіяни знову запустили ІПСО. Наразі вони поширюють чутки про нібито підготовку до здачі Харкова.
t.me/synegubov

Російські пропагандисти поширюють у пабліках інформацію про те, що влада України нібито готується до здачі Харкова. Однак такі чутки є фейковими.

Про це повідомила пресслужба Центру протидії дезінформації.

Зеленський заявив, що рф планує новий контрнаступ на початку літаЗа його словами, Україна буде готуватись до цього бою. Він вважає, що переломним моментом стануть вибори президента США.

Як розповіли в Центрі, у російських Telegram-каналах з'явилася інформація про те, що керівництво Харкова «готується до втечі з міста». Про це нібито свідчить виділення коштів на ремонт західного виїзду із населеного пункту – доріг у районі Люботина та Коротича.

«Повідомлення про буцімто «втечу» міської адміністрації з Харкова не відповідають дійсності та є інформаційно-психологічною операцією ворога, яка має на меті деморалізувати суспільство та посіяти панічні настрої», – заявили в ЦПД.

У Центрі нагадали, що нещодавно представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький заявляв про нестачу сил та засобів у ворога, щоб розпочати потужну наступальну операцію на Харків, Суми, Чернігів та Київську область.

При цьому речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомляв, що північний кордон постійно посилюють, а кількість ворожих військ там відстежується.

Нагадаємо, наприкінці січня у ЗСУ заявляли, що загрози нового наступу російської армії на Харків із півночі немає. У РНБО запевнили, що зроблять усе можливе, аби Харкову нічого не загрожувало.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: