Українці почали отримувати нові фейкові листи кремлівської пропаганди: деталі

Читать на русском
На пошти надходить розсилка нібито від Офісу президента України. У листах йдеться про припинення вогню з рф, але це фейк.
Фото: bleepingcomputer.com

На електронні скриньки українців почали надходити повідомлення нібито від Офісу президента України. У них йдеться про «припинення вогню з росії» та «передачу частини територій».

Про це повідомив ЦНС у понеділок, 29 січня.

Росіяни поширюють фейк, що Україна просуває у світі «бандерівську версію» історіїРосійські пропагандисти продовжують спекулювати на іменах Романа Шухевича і Степана Бандери. Цього разу вони поширюють фейк про просування Україною бандерівської версії історії.

«Насправді поширювані повідомлення — фейк російської ІПсО, яка має на меті вплинути на морально-психологічний стан громадян України та дискредитувати керівництво держави», – сказано в повідомленні.

Центр протидії дезінформації та Кіберполіція закликали українців:

  • не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися фішинговий ресурс. Ніколи не вводити конфіденційні дані на підозрілих сайтах.
  • завантажувати програми лише з офіційних джерел. Використовувати антивірусне програмне забезпечення. Вчасно оновлювати операційну систему.
  • довіряти лише перевіреній інформації на офіційних сторінках державних органів.

Нагадаємо, минулого тижня в СБУ повідомляли, що росія поширює в Україні нову ІПСО через масову email-розсилку. Перед цим Укренерго попередило українців про фейкову розсилку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: