Українців попередили про можливі нові фейки про «наступ на Київ»

Читать на русском
Військові навчання, які сьогодні стартували в Білорусі, можуть супроводжуватись численними фейками рф.
фото ЦПД

На тлі військових навчань у Білорусі в мережі можуть з'явитися чергові фейки про початок наступу російської армії на Київ. Однак поки що загрози вторгнення рф в Україну з боку Білорусі немає.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації у Telegram.

Латвія посилить охорону кордону з БілоруссюЛатвія готова посилити охорону кордону з Білоруссю із 13 березня через нову хвилю нелегальних мігрантів.

«Масштабні військові навчання», які сьогодні стартували у Білорусі, можуть супроводжуватись численними фейками в українському інфопросторі про початок нового наступу на Київ», – зазначив керівник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко.

За його словами, перевірки бойової готовності збройних сил Білорусі відбуваються на регулярній основі. Ці навчання російська пропаганда намагається використати для залякування українців та спроб посіяти паніку в нашій країні.

«Жодних резервів або достатньої присутності російських військ для планування вторгнення в них поки немає», – наголосив Коваленко.

Нагадаємо, нещодавно в ЦПД спростували черговий фейк про нібито наступ на Київ із Білорусі. До цього Білорусь звинуватила Україну у зосередженні на кордоні «ударного угруповання військ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: