Китай має намір запустити власну мережу супутників для протидії Starlink

Читать на русском
Китай запланував формування величезної супутникової мережі, щоб надавати інтернет-послуги користувачам у всьому світі та для протидії Starlink.
Слово і Діло

Китай планує сформувати велику супутникову мережу на орбіті, щоб надавати інтернет-послуги користувачам по всьому світу, ставши найбільшим конкурентом для Starlink компанії SpaceX Ілона Маска.

Про це повідомляє видання South China Morning Post з посиланням на статтю доцента з Пекінського університету космічної інженерії Сюй Джана – керівника розробки.

Які країни та організації передали Україні термінали StarlinkТермінали Starlink Україні передавали Польща, USAID, SpaceX та інші приватні компанії. Докладніше – на інфографіці.

Повідомляється, що проєкт має назву GW. Угруповання налічуватиме близько 12,9 тисяч супутників, які належать China Satellite Network Group Co, створеній у 2021 році.

Графіку запуску супутників ще немає, але до 2027 їх кількість змагатиметься з мережею SpaceX на більш ніж 12 тисяч супутників. Китайські супутники можуть бути розміщені на орбітах, де Starlink ще немає.

Китайські вчені впевнені, що вони перевершать обладнання SpaceX. Також вони зазначають, що супутники китайського виробництва зможуть бути використані для різних завдань. Зокрема, спостереження за американськими апаратами з близької відстані.

Нагадаємо, уряд США обговорив з Ілоном Маском роботу Starlink в Україні.

Раніше стало відомо, що SpaceX обмежила використання Україною Starlink для керування дронами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: