Соцмережа X може втратити понад 75 млн доларів через скандальне висловлювання Маска – ЗМІ

Читать на русском
Соціальна мережа Х може втратити 75 млн дол. доходу від реклами до кінця 2023 року через скандальне висловлювання Ілона Маска.
Укрінформ

Соціальна мережа Х може втратити 75 млн дол. доходу через скандальне висловлювання Ілона Маска про євреїв.

Про це пише The New York Times.

Ілон Маск та Україна: у які скандали потрапляв бізнесмен під час повномасштабної війниІлон Маск висміяв президента Володимира Зеленського та його прохання про допомогу Україні. Інші скандали з Маском під час війни – на інфографіці.

Відзначимо, нещодавно у соціальній мережі X один із користувачів опублікував антисемітський допис, в якому членів єврейської громади звинувачують у пропаганді «діалектичної ненависті»проти білих людей. Ілон Маск підтримав цей допис зазначивши, що користувач «написав реальну правду».

Після цього великі компанії відмовились від покупки реклами у соцмережі. У виданні пишуть, що Airbnb, Amazon, Coca-Cola і Microsoft або вже припинили розміщувати рекламу в соцмережі, або планують це зробити. У списку 100 брендів, які повністю призупинили співпрацю, десятки знаходяться в «зоні ризику». Серед них — технологічні гіганти, мережі швидкого харчування та політичні кампанії.

Відтак мережа Х може втратити 75 мільйонів доларів доходу від реклами до кінця цього року.

Нагадаємо, наприкінці жовтня стало відомо, що вартість платформи X оцінювали в 19 мільярдів доларів – це менше половини того, що рік тому заплатив за неї бізнесмен Ілон Маск.

Також ЗМІ писали, що Ілон Маск розглядає можливість блокування соціальної мережі X у Європі, щоб уникнути нового регулювання, ухваленого Європейською комісією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: