У Конгресі США почали розслідування щодо SpaceX через використання Starlink росіянами – WP

Читать на русском
Демократи розпочали розслідування щодо SpaceX Ілона Маска через застосування терміналів Starlink російськими військами, повідомляє WP.
Фото: Getty Images

Демократи Палати представників США розпочали розслідування щодо SpaceX Ілона Маска через застосування терміналів Starlink російськими військами у війні проти України.

Про це повідомляє Washington Post.

Маск прокоментував використання Starlink військами рфАмериканський мільярдер Ілон Маск категорично заперечив, що компанія SpaceX продає росії термінали Starlink.

За даними журналістів, конгресмени Джеймі Раскін та Роберт Гарсія направили до SpaceX листа з вимогою повідомляти про скарги на можливі незаконні закупівлі терміналів Starlink, у тому числі в окупованих рф регіонах України.

За словами законодавців, їх стривожили заяви представників української розвідки про те, що окупанти розгорнули Starlink на сході України, що потенційно суперечить санкціям США.

«Ми стурбовані тим, що у вас може не бути відповідних засобів захисту та політики», – написали Раскін та Гарсія у листі.

Конгресмени також звернулися до президента SpaceX Гвін Шотвелл. Вони заявили, що ймовірне використання систем Starlink росіянами «являє серйозну загрозу безпеці України, життю українців та національній безпеці США».

Нагадаємо, у лютому глава ГУР Кирило Буданов заявив, що російські війська використовують тисячі супутникових інтернет-терміналів Starlink, що може підірвати переваги України на полі бою. За даними розвідки, системи супутникового зв'язку надходять до росії через треті країни.

Раніше глава Мінцифри заявив, що Україна працює з компанією SpaceX над тим, щоб на окупованій росіянами території працювали лише системи супутникового зв'язку Starlink, які використовуються ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: