Ізраїль припинив співпрацю зі SpaceX після заяв Маска про роботу мережі у Газі

Читать на русском
В уряді Ізраїлю заявили про припинення співпраці з компанією SpaceX після того, як Ілон Маск оголосив, що супутникова система Starlink забезпечуватиме зв'язок у Секторі Гази.
Фото: Reuters

Міністр зв'язку Ізраїлю Шломо Карі заявив про припинення співпраці з американською компанією SpaceX на тлі заяв її власника Ілона Маска про роботу мережі в Секторі Гази.

Про це Карі написав у соцмережі Х.

28 жовтня Маск заявив, що надасть доступ до Starlink нібито «міжнародно визнаним організаціям, що надають допомогу у Секторі Гази».

«ХАМАС використовуватиме Starlink для терористичної діяльності. У цьому немає сумнівів, ми це знаємо, і Маск це знає. ХАМАС — це ІДІЛ. Можливо, Маск захоче обумовити це рішення звільненням наших викрадених немовлят, синів, дочок, людей похилого віку. Усіх! До того часу мій офіс припинить усі зв’язки зі Starlink», – відповів на це посадовець.

Також він наголосив, що Ізраїль «використовуватиме всі наявні в його розпорядженні засоби для боротьби з цим».

Нагадаємо, нещодавно Маск назвав війну в Україні «безнадійною ситуацією» та закликав відновити відносини з росією.

На заклики бізнесмена до «відновлення нормальних відносин» з Росії відповів радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, заявивши, що відмова від підтримки України призведе до зростання кількості воєн у світі.

Незадовго до цього Маск висміяв прохання Зеленського про допомогу Україні.

Раніше ми розбиралися, до яких скандалів потрапляв Ілон Маск під час повномасштабної війни в Україні – інфографіка «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: