Проросійська Ле Пен жорстко розкритикувала війну рф проти України

Читать на русском
Марін Ле Пен, яка вважається проросійською політикинею, під час виступу у парламенті розкритикувала війну путіна проти України.
lemonde.fr

Лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен, яка вважається проросійською політикинею, розкритикувала рф за вторгнення в Україну і назвала кризу, що склалася, найдраматичнішою за останні роки.

Такі заяви пролунали під час її виступу у парламенті.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

«Вторгненням в Україну 24 лютого 2022 року росія спровокувала війну на порозі ЄС та геополітичну кризу, яка, безсумнівно, є найдраматичнішою за останні двадцять років. Ми зобов'язані висловити нашу повагу і підтримку українському народу, який зазнав нападу», – сказала Ле Пен.

Вона нагадала про «сотні тисяч убитих і поранених внаслідок цієї жахливої війни, мільйони переміщених осіб і щоденні страждання цивільного населення»,

Незважаючи на це, Ле Пен виступила проти двосторонньої безпекової угоди України та Франції.

«Ця двостороння угода включає положення, які являють собою червоні лінії для RN і мільйонів французів і які загрожують ризиком загострення конфлікту: вступ України до ЄС і НАТО і принцип «активного стримування». Ви відкидаєте будь-яку опозицію: або за Макрона, або нас звинувачують у тому, що ми пропутінські. Таке ставлення огидне, оскільки страждання України, якими ви намагаєтеся скористатися, є настільки гострими», – сказала політикиня.

Вона також додала, що «війна неминуче закінчиться переговорами».

Зазначимо, що раніше Ле Пен визнавала окупований Крим російським, а також виступала проти санкцій щодо рф. Проте повномасштабне вторгнення путіна в Україну вона не підтримала.

У квітні 2023-го Ле Пен заявила, що перемога росії у війні буде катастрофою, але перемога України – «початком Третьої світової війни».

Нагадаємо, парламент Франції підтримав угоду щодо гарантій безпеки з Україною.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон не відкинув відправлення західних військ в Україну. Він також запевнив, що Франція не має жодних червоних ліній у питанні підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: