У Єлисейському палаці пояснили, чому Макрон знову відклав візит до України

Читать на русском
Еммануель Макрон відклав свій візит до України не через безпекові питання, а щоб відвідати країну з більш відчутними результатами.
Bloomberg via Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон знову скасував свій візит до України не з міркувань безпеки, а щоб відвідати країну «з більш відчутними результатами».

Про це Politico повідомили у Єлисейському палаці.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

Помічник президента у коментарі виданню відкинув припущення про те, що свою роль у скасуванні візиту відіграли міркування безпеки, які виникли після ракетного удару по Одесі під час візиту прем'єра Греції.

«З точки зору безпеки немає жодних побоювань», – заявив помічник.

За словами французького дипломата, замість поспішати з візитом до Києва Макрон хоче «виділити необхідний час» для переговорів із союзниками, щоб відвідати Україну «з більш відчутними результатами»

«Необхідно трохи часу, щоб [укласти] різні коаліції та оперативні зобов'язання з нашими партнерами», – сказав дипломат.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Макрон уже втретє відклав свій візит до України. У Єлисейському палаці повідомили, що поїздка відбудеться найближчими тижнями.

Раніше президент Франції заявив, що західні лідери мають активізувати свої зусилля у сфері допомоги Україні, оскільки зараз «не час виявляти боягузтво». Він також запевнив, що Франція не має жодних червоних ліній у питанні підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: