У Кремлі заперечують, що путін погрожував Заходу ядерною зброєю

Читать на русском
У Кремлі заявили, що на Заході свідомо спотворили слова путіна, а він нібито ядерною зброєю не погрожував.
ru.euronews.com

Прессекретар президента росії Дмитро Пєсков заявив, що на Заході «навмисно спотворили контекст» висловлювання володимира путіну і той нібито ядерною зброєю не погрожував.

Пєскова цитує РІА Новини.

Ядерні доктрини: у яких випадках країни можуть використати ядерну зброюУ яких випадках ядерні країни можуть застосувати свою зброю – на інфографіці. Зокрема, росія може застосувати ЯЗ не тільки у відповідь на аналогічну атаку, а й у разі агресії із застосуванням звичайної зброї.

«Це цілком навмисне висмикування з контексту. Власне, жодних погроз щодо застосування ядерної зброї путіним висловлено у цьому інтерв'ю не було. Він відповідав, по-перше, на запитання журналіста і були саме питання журналіста, а не якісь спеціальні заяви. І президент якраз говорив і про ті причини, які можуть зробити неминучим застосування ядерної зброї. Це причини, які вказані у відповідних наших документах, які добре відомі у всьому світі. Більше того, наприклад, всі свідомо на Заході опустили слова, що ніколи й не спадало на думку застосовувати, наприклад, тактичне ядерне озброєння, незважаючи на різні ситуації, що складалися під час бойових дій. Тому так, це навмисне спотворення контексту та небажання чути президента путіна», – заявив він.

В інтерв'ю російським пропагандистам путін заявив, що росія з військово-технічної точки зору готова до ядерної війни, а також готова застосувати таку зброю «у тому випадку, якщо йдеться про існування російської держави».

У Білому домі, коментуючи цю заяву, сказали, що поки що не бачать підготовки росії до застосування ядерної зброї.

Нагадаємо, 29 лютого путін також пригрозив західним країнам конфліктом із використанням ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: