У ЗСУ спростували фейки рф про окупацію села Бердичі під Авдіївкою

Читать на русском
Інформація про окупацію рф села Бердичі у Донецькій області наразі не відповідає дійсності.
Генштаб ЗСУ

Село Бердичі Донецької області, яке знаходиться під Авдіївкою, не перебуває під російською окупацією. Такі чутки – це фейк.

Про це заявив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону 29 лютого.

Мар'їнку «брали» 6 разів, Піски – 4: про захоплення яких населених пунктів окупанти повідомляли по кілька разівОкупанти щонайменше шість разів заявляли про захоплення Мар'їнки та Опитного, п'ять разів – Бахмута. Більше про фейкові перемоги рф – на інфографіці.

За його словами, ворог змінив тактику під Авдіївкою. Зараз там перебувають одразу п'ять мотострілкових бригад і росіяни діють більш чисельним складом, ніж раніше.

«Штурми відбиваються, але оскільки ворог уперто продовжує атакувати наші позиції, то має успіхи на певних ділянках. Але щодо села Бердичі, то інформація про його окупацію не відповідає дійсності», – підкреслив Лиховій.

Він додав, що Бердичі сьогодні армія рф атакувала двома танками, трьома БМП, в яких сиділи екіпажі. Також наступало до сотні піхоти.

Нагадаємо, цього тижня Сили оборони України вийшли з населеного пункту Ласточкине на Авдіївському напрямку. У ЗСУ розповіли про ситуацію на Авдіївському напрямку після виходу з Ласточкиного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: