Окупанти запустили фейк про нібито великі втрати ЗСУ внаслідок удару по Селидовому – Тарнавський

Читать на русском
У ЗСУ спростували російський фейк про удар по полігону під Селидовому та загибель сотень українських військових.
theukrainians.org

Російські пропагандисти запустили дезінформаційну кампанію про нібито великі втрати Сил оборони України під Селидовим в Донецькій області.

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Російська пропаганда запустила дезінформаційну кампанію проти СирськогоРосійські пропагандисти намагаються дискредитувати головнокомандувача Збройних сил України Сирського, нав'язуючи йому образ радянської та російської людини.

Тарнавський підкреслив, що це російська ІПСО: таким чином окупанти відволікають увагу від своїх великих втрат на Таврійському напрямку. Зокрема, лише 12 лютого вони втратили 645 осіб, а за попередній тиждень (з 5 по 11 лютого) – 2947 осіб.

«Щодо обстрілів московитами Покровського району Донецької області, то приблизно о 10:40 ранку 13 лютого 2024 року російські війська вдарили з РСЗВ «Ураган» по смт Цукурине Покровського району. Співробітники ДСНС обстежили місцевість та встановили, що внаслідок обстрілу пошкоджено 2 багатоквартирних двоповерхових житлових будинки по вул. Світла та легковий автомобіль. Постраждалих та загиблих немає», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, сьогодні деякі російські пропагандистські Telegram-канали повідомили, що «ракетами «Іскандер» з касетними бойовими частинами було завдано удару по полігону в Селидовому, де знаходилося близько 1500 українських солдатів». Пропагандисти стверджують, що втрати ЗСУ пораненими та вбитими становлять нібито від 300 до 1500 осіб.

Нагадаємо, наприкінці року у Генеральному штабі спростовували фейк про загибель перед Різдвом 108 бійців із бригади на Авдіївському напрямку.

До Авдіївки тим часом зайшло підкріплення. Як заявили у ЗСУ, військові змогли провести ротацію підрозділів фактично вперше з початку вторгнення рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: