Блокада кордону: фермери повністю перекрили рух вантажівок на чотирьох ПП

Читать на русском
Польські протестувальники повністю перекрили рух вантажівок з України до Польщі через чотири пункти пропуску – Шегині, Ягодин, Угринів та Устилуг.
Фото: RFE/RL

Польські протестувальники повністю перекрили рух вантажівок з України до Польщі через чотири пункти пропуску – «Шегині», «Ягодин», «Угринів» та «Устилуг».

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі Укрінформу.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

За його словами, на двох пунктах пропуску – «Ягодин» та «Шегині» – фермери пропускають вкрай малу кількість автомобілів із Польщі до України. Так, за минулу добу кордон перетнули лише 50 машин на одному ПП і 30 – на іншому.

У ДПСУ уточнили, що станом на ранок вівторка на цих напрямках у чергах з боку Польщі перебувають 1500 вантажівок. Найважча ситуація спостерігається біля пункту пропуску «Ягодин».

Водночас Демченко розповів, що фермери пропускають усі легкові авто та автобуси, для цих категорій транспорту проїзд відкритий на всіх ПП.

Нагадаємо, у суботу, 9 березня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск зустрівся з фермерами, проте жодних угод досягнуто не було. У той же час фермери заявили про продовження протестів та анонсували новий загальнонаціональний страйк.

Вчора стало відомо, що польські протестувальники тимчасово розблокували пункт пропуску «Краківець-Корчова». На решті п'яти КПП рух вантажівок так само заблокований. Також повідомлялося, що поляки разом із поліцією почали зупиняти пасажирські автобуси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: