«Одна з найбільших мереж ФСБ в Україні»: СБУ затримала представників «медійного блоку» УПЦ МП

Читать на русском
Правоохоронці викрили та знешкодили агентурну мережу ФСБ, яка під прикриттям УПЦ МП намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні.
Фото: СБУ

Правоохоронці викрили та знешкодили агентурну мережу ФСБ, яка «під прикриттям» УПЦ МП намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні.

Про це повідомили СБУ та Офіс Генпрокурора у Telegram.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

За інформацією прокуратури, до складу угруповання увійшли працівники медійного блоку УПЦ (МП), а також один із керівників столичного храму УПЦ МП. Стверджується, що він є членом агентурного апарату російської спецслужби.

Зловмисники створювали та поширювали «прокремлівські наративи та провокаційні повідомлення», які мали дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та розпалювати релігійну ненависть.

«Наразі це одна з найбільших мереж ФСБ, яка діяла в Україні від початку повномасштабного вторгнення. Вона мала чітку ієрархію та розподіл функцій, а також постійний зв'язок із найбільшими ЗМІ росії, які одразу підхоплювали «потрібний» контент», – зазначено у повідомленні.

На підставі зібраних доказів чотирьом затриманим та ще десятьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру. Їхні дії кваліфіковані як державна зрада, колабораційна діяльність, створення злочинної організації, керівництво та участь у ній, розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, виготовлення та розповсюдження матеріалів, в яких міститься виправдання та заперечення збройної агресії росії проти України.

«Зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі», – уточнили у СБУ.

Нагадаємо, нещодавно СБУ оголосила підозру двом клірикам УПЦ МП за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму).

Також повідомлялося, що клірику УПЦ МП повідомили про підозру за провокацію у Києво-Печерській лаврі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: