Митрополиту УПЦ МП Павлу продовжили запобіжний захід

Читать на русском
Суд продовжив митрополиту Української православної церкви Павлу Лебедю запобіжний захід до 29 січня.
фото Суспільне

Печерський райсуд Києва продовжив митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебедю) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до кінця січня.

Про це повідомляє Суспільне.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

Митрополит Павло залишиться у СІЗО щонайменше до 29 січня 2024 року.

Повідомляється, що сьогодні на засіданні адвокати просили про відвід судді. За їхніми словами, суддя ігнорує клопотання сторони захисту, проводить засідання під час повітряної тривоги. Проте суд не задовольнив клопотання адвокатів.

Нагадаємо, у жовтні Служба безпеки завершила розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебедя), який причетний до підривної діяльності проти України. Його звинуватили за двома статтями Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У червні суд відправив Павла під домашній арешт, потім запобіжний захід змінили на утримання під вартою. 7 серпня адвокат митрополита повідомив про його звільнення під заставу. А вже 14 серпня митрополита УПЦ МП Павла терміново прооперували.

19 жовтня Рада попередньо підтримала заборону УПЦ МП на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: