Ще два клірики УПЦ отримали підозру від СБУ

Читать на русском
Обидва клірики УПЦ МП на Закарпатті були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього СРСР.
фото СБУ

Двом клірикам УПЦ (МП) на Закарпатті було оголошено про підозру за даними Служби безпеки України.

Про це повідомила пресслужба СБУ 27 лютого.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

Як повідомляється, йдеться про настоятеля храму та священика чоловічого монастиря у Хустській єпархії УПЦ (МП). Обидва клірики були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього СРСР.

За інформацією слідства, обидва клірики «публічно поширювали через інтернет заборонену комуністичну символіку та радянські гасла».

Після проведених ініційованих СБУ експертиз встановлено факти їхньої злочинної діяльності.

Під час обшуків у їхніх квартирах було виявлено комп'ютери та мобільні телефони, які вони використовували для пропаганди кремлівських наративів, зазначили у СБУ.

Обом клірикам було оголошено про підозру за ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного тоталітарного режиму).

Наразі розглядається питання щодо застосування запобіжних заходів.

Нагадаємо, клірику УПЦ МП повідомили про підозру за провокацію у Києво-Печерській лаврі. Також повідомлялося, що митрополиту УПЦ МП Павлу продовжили термін дії обов'язків із запобіжним заходом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: