Заборона УПЦ МП: як депутати голосували за законопроєкт у першому читанні

Читать на русском

Верховна рада, незважаючи на побоювання спікера Руслана Стефанчука щодо нестачі голосів, ухвалила у першому читанні законопроєкт про заборону діяльності пов'язаних із росією релігійних організацій, зокрема Української православної церкви московського патріархату. «Слово і діло» пропонує подивитися, як ініціативу підтримали фракції та групи, і хто із нардепів виступив проти.

Голосування за заборону УПЦ МП в Україні – як у першому читанні законопроєкт підтримали фракції та групи, і хто із нардепів голосував проти.
Голосування за заборону УПЦ МПСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Законопроєкт №8371 у першому читанні підтримали 267 депутатів, 15 виступили проти, 2 – утрималися (Георгій Мазурашу із СН та Олег Воронько із групи «Відновлення України»), 17 – не голосували.

Майже всі голоси «проти» були від групи «Платформа за життя та мир»: Юрій Бойко, Сергій Дунаєв, Олександр Качний, Олександр Колтунович, Сергій Ларін, Микола Макаренко, Суто Мамоян, Михайло Папієв, Олександр Пузанов, Микола Скорик, Віктор Чорний.

Законопроєкт також не підтримали Євген Шевченко, Артем Дмитрук та Анатолій Бурмич із групи «Відновлення України» й позафракційний Дмитро Шпенов.

Фракція «Слуга народу» дала 175 голосів за, один депутат утримався, 12 – не голосували.

Законопроєкт підтримали 26 із 27 членів «Європейської солідарності» (одного нардепа не було), а також 18 із 20 членів фракції «Голос» (двоє були відсутні).

У «Батьківщині» заборону УПЦ МП підтримали 17 нардепів, 7 – були відсутні. Група «Довіра» дала 12 голосів (7 відсутні), «За майбутнє» – 8 голосів (один не голосував та 8 були відсутні). Законопроєкт також підтримали 10 позафракційних нардепів.

Від групи «Платформа за життя та мир» був лише один голос «за», 11 – «проти», 3 – не голосували, 7 – були відсутні.

Більшість депутатів (12) групи «Відновлення України» були відсутні на голосуванні, 3 були проти», один – утримався, один – не голосував.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: