Фанат Гіві та Мотороли: настоятель УПЦ МП отримав тюремний строк

Читать на русском
Настоятель одного із храмів Вінницької єпархії УПЦ МП вихваляв терористів Захарченка, Гіві та Моторолу.
фото СБУ

Настоятель одного з храмів Вінницької єпархії УПЦ МП отримав реальний термін за виправдання вторгнення росії та «оди» російським терористам.

Про це повідомила СБУ у вівторок, 30 січня.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

За даними спецслужби, клірик поширював прокремлівські наративи у соцмережах та під час проповідей.

«На сторінках свого Telegram-каналу він називав збройну агресію росії «громадянською війною» в Україні та вихваляв терористів Захарченка, Гіві та Моторолу. Також фігурант репостив публікації та коментарі пресслужби РПЦ, де виправдовували захоплення частини території нашої держави та героїзували російських окупантів», – йдеться у повідомленні.

Також протоієрей регулярно поширював у соцмережах під вигаданим псевдонімом коментарі, в яких намагався дискредитувати українських військових та ображав релігійні почуття віруючих різних конфесій.

Співробітники СБУ розшукали та затримали клірика після того, як він намагався ховатися за різними адресами у кількох областях України. Проведені експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь рф.

Настоятеля визнали винним за двома статтями ККУ:

  • дії, створені задля насильницьке зміна чи повалення конституційного ладу чи захоплення структурі державної влади (ч.2 ст.109);
  • виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників (ч.2 ст.436-2).

Чоловік співпрацював із слідством. Тому йому призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у січні митрополиту УПЦ МП Павлу продовжили термін дії обов'язків у міру запобіжного заходу. У жовтні Рада попередньо підтримала заборону УПЦ МП в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: