Нетаньягу заявив, що Ізраїль продовжить наступ на прикордонне Єгипту місто Рафах

Читать на русском
Уряд Ізраїлю хотів би укласти ще одну угоду про звільнення заручників з полону ХАМАС. Проте навіть якщо угоди буде досягнуто, Ізраїль все одно увійде в Рафах.
Фото: AP

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу відкинув заклики світових лідерів уникнути наземної операції в Рафаху, заявивши, що це означатиме програш у війні проти бойовиків ХАМАС.

Про це повідомляє Times of Israel.

«Ті, хто хоче перешкодити нам провести операцію в Рафаху, по суті, кажуть нам: «Програйте війну». Я не дозволю цьому статися. Ми не капітулюємо перед жодним тиском», - заявив Нетаньягу на вечірній пресконференції в Єрусалимі.

Прем’єр визнав міжнародний тиск, але здивувався, як міжнародне співтовариство може очікувати, що Ізраїль «залишить чверть сили ХАМАСу недоторканою, на визначеній території».

Нетаньягу заявив, що він сказав президентові США Джо Байдену, що Ізраїль боротиметься до «повної перемоги - і це включає в себе дії в Рафаху». Але операція ЦАХАЛу, підкреслив він, «очевидно» розпочнеться лише після того, як цивільне населення матиме змогу «евакуюватися в безпечні райони».

«Я не буду вдаватися в наші плани. Ми повинні зробити це впорядковано - і це інструкція, яку я дав ЦАХАЛу», - сказав прем'єр, додавши, що «на північ від Рафаха є багато місця» для евакуації цивільного населення, яке там перебуває.

Він також підкреслив, що уряд Ізраїлю хотів би укласти ще одну угоду про звільнення заручників з полону ХАМАС, але наразі вона «не виглядає дуже близькою». Проте навіть якщо угоди буде досягнуто, Ізраїль все одно увійде в Рафах.

Згідно з його словами, хоча Ізраїль на прохання Байдена направив делегацію на перемовини до Каїра на початку тижня, не відбулося жодних змін у позиції ХАМАСу, і тому «немає сенсу повертатися туди, поки ми не побачимо змін».

Нагадаємо, Ізраїль планує військову операцію, щоб встановити контроль над кордоном між сектором Газа і Єгиптом.

Раніше ми повідомляли, що Єгипет може призупинити мирний договір, якщо Ізраїль увійде у Рафах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: