В ООН назвали кількість загиблих жінок в Секторі Газа з початку війни в Ізраїлі

Читать на русском
Станом на 1 березня 2024 року в секторі Гази загинули близько 9 000 жінок. При цьому, в організації припускають, що ця цифра набагато вища, оскільки, під завалами зруйнованих будівель загинули набагато більше жінок.
Ілюстративне фотоAnadolu Ajansı

За майже п’ять місяців війни між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС у секторі Гази загинули дев’ять тисяч жінок.

Про це повідомляє видання AFP, з посиланням на пресреліз ООН.

Ізраїльські військові вважають, що ХАМАС діятиме у Секторі Гази й після війниЦАХАЛ вважає, що ХАМАС може пережити війну завдяки підтримці мешканців Гази, та стати терористичною групою і партизанським угрупуванням.

Зазначається, що станом на 1 березня 2024 року в секторі Гази загинули близько 9 000 жінок.

При цьому, в організації припускають, що ця цифра набагато вища, оскільки, за наявними даними, під завалами зруйнованих будівель загинули набагато більше жінок.

«Кожного дня гине близько 37 матерів, у результаті чого їхні родини залишаються спустошеними, а їхні діти – беззахисними», – йдеться у пресрелізі.

За прогнозами ООН, кожного дня від бойових дій у Газі, за умови збереження поточних темпів війни, будуть гинути в середньому 63 жінки.

В ООН також звернули увагу на гуманітарну кризу, зазначивши, що все населення Гази за кілька тижнів зіткнеться із найвищою за всю історію спостережень нестачею продовольства.

Як зазначається, 84% жінок у Газі стверджують, що їхні сім’ї їдять уполовину менше або ще менше їжі, ніж до початку війни Ізраїлю та ХАМАСу. Така ж кількість жінок повідомила, що принаймні одному члену родини довелося пропустити прийом їжі протягом останнього тижня, тоді як у 95% випадках від їжі відмовляються матері, щоб нагодувати своїх дітей.

Нагадаємо, наприкінці січня у Міноборони Ізраїлю заявили про знешкодження половини бойовиків ХАМАС.

Також повідомлялося, що близько 80% тунелів бойовиків угруповання ХАМАС під Сектором Гази все ще залишаються недоторканими, незважаючи на тривалі спроби Ізраїлю зруйнувати їх.

Як відомо, ЦАХАЛ розпочав новий масштабний наступ на півдні Гази.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: