Б'юті-блогерка, робітниця метро та охоронець: СБУ затримала чергових агітаторів рф

Читать на русском
Російські агітатори діяли у різних регіонах України – Києві, Харкові та на Миколаївщині. Вони виправдовували вторгнення рф.
фото СБУ

Служба безпеки нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України – Києві, Харкові та на Миколаївщині.

Про це повідомила пресслужба СБУ у четвер, 7 березня.

Як змінилася кількість підписників у топових YouTube-блогерів, які розповідають про війнуЯк змінилася кількість підписників та переглядів на канах топових українських YouTube-блогерів, які розповідають про війну.

Зловмисники виправдовували збройну агресію росії, закликали до захоплення всієї території України та дискредитували ЗСУ.

Так, на Миколаївщині затримали 52-річну мешканку Первомайська, яка дистанційно працювала на колабораціоністку Тетяну Монтян. Для її Тelegram-каналу із загальною аудиторією понад півмільйона підписників фігурантка готувала псевдонаукові повідомлення про війну в Україні, в яких виправдовувала рф.

У Харкові затримали чиновницю метрополітену, яка поширювала серед своїх колег кремлівські наративи щодо збройної агресії проти України. Задокументовано, як віддана ворогові агітатор запевняла оточуючих у тому, що починаючи з 2014 року й досі в нашій державі триває «громадянський конфлікт».

У Києві затримали охоронця столичного автопаркінгу, що позиціонував себе як прихильника президента рф володимира путіна. Він розповсюджував на своїй сторінці в «Однокласниках» заклики на підтримку глави Кремля та продовження війни проти України.

Також у столиці викрито місцеву б'юті-блогерку, яка на своїх каналах у соцмережі TikTok розповсюджувала фейки про війну в Україні. Зокрема, вона заперечувала повномасштабне вторгнення рф.

За всіма виявленими фактами продовжуються розлідування за двома статтями ККУ:

  • посягання на територіальну цілісність та недоторканність України;
  • виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру київському блогеру, який готував фейки для росЗМІ. У Харкові оголосили про підозру російській блогерці, яка закликала «добивати українців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: