У трьох регіонах інтернет-агітатори працювали на замовлення спецслужб РФ – СБУ

Читать на русском
СБУ викрила у кількох регіонах країни мережу інтернет-агітаторів, які закликали до ведення агресивної війни.
ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Співробітники СБУ викрили в декількох регіонах країни мережу інтернет-агітаторів, які закликали до ведення агресивної війни і зміни державного кордону України.

Про це у середу, 11 серпня, повідомляє пресслужба СБУ.

Паспорти РФ на Донбасі: чому є ризик, що буде нікого карати за сепаратизм24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Для агітації використовувалася інформація з пропагандистських інтернет-видань РФ і сайтів незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР».

В ході обшуків у трьох регіонах країни силовики виявили комп'ютерну техніку та засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності.

Так, у Чернігові до 3 років позбавлення волі засуджено агітатора, який через інтернет закликав до зміни кордонів держкордону України.

Він створював і вів у соцмережах спеціалізовані групи, де проходила агітація.

Суд визнав зловмисника винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України). Вирок набув чинності.

У Маріуполі правоохоронці блокували діяльність трьох інтернет-агентів. Вони популяризували сепаратистів і агітували за зміну кордонів. Свої публікації розміщували в заборонених в Україні соцмережах.

Їм повідомлено про підозру за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 ККУ) та пропаганди війни (ч. 1 ст. 436 ККУ).

У Запоріжжі викрито жителя Бердянська, який розміщував на персональних сторінках однієї з соцмереж інформацію із закликами до повалення конституційного ладу.

Нагадаємо, раніше в СБУ повідомляли, що до позбавлення волі засудили колишнього військового ЗСУ, якого завербували бойовики «ДНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: