Закликала «добивати українців» у Харкові: російській блогерці оголосили про підозру

Читать на русском
Російська блогерка Ельвіна Боровкова після чергового ракетного удару армії рф по Харкову закликала добивати вцілілих українців.
фото СБУ

Служба безпеки зібрала доказову базу на російську блогерку Ельвіну Боровкову, яка привселюдно закликала вбивати українців.

Про це повідомила пресслужба відомства у вівторок, 23 січня.

Як змінилася кількість підписників у топових YouTube-блогерів, які розповідають про війнуЯк змінилася кількість підписників та переглядів на канах топових українських YouTube-блогерів, які розповідають про війну.

За даними кіберфахівців СБУ, Боровкова входить до пулу пропагандистів путіна, які агітують за масові вбивства громадян України та повне знищення громадянської інфраструктури.

Блогерша вихваляла обстріл Харкова 22 лютого 2023 року, коли росіяни вдарили по місту із ЗРК С-300. Наступного дня після атаки Боровкова закликала окупантів завдати повторного удару по місту, щоб «добити тих, хто вижив».

Крім того, пропагандистка записала та оприлюднила власне звернення для командування російських військ, у якому пропонувала зруйнувати Україну «під нуль».

За даними слідства, антиукраїнські відео блогерки відразу підхоплювали кремлівські телеканали для створення постановочних сюжетів про війну в Україні.

Експертиза підтвердила факти її інформаційно-вибухової діяльності проти України.

Слідчі СБУ заочно повідомили Боровкову про підозру у публічних закликах до геноциду. Оскільки зловмисниця ховається від правосуддя в росії, продовжуються заходи щодо притягнення її до відповідальності за вчинені злочини.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала одеського блогера, який виправдовував удари рф по готелі у Харкові. До цього силовики знайшли блогерів, які опублікували відео прильотів по Києву 2 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: