СБУ повідомила про підозру київському блогеру, який готував фейки для росЗМІ

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру київському блогеру, який вдавав з себе політексперта та готував фейки для кремлівських ЗМІ.
ssu.gov.ua

СБУ повідомила про підозру київському блогеру, який вдавав з себе політексперта та готував фейки для кремлівських ЗМІ.

Про це повідомляє СБУ та Офіс генпрокурора в Telegram.

Служба безпеки зібрала доказову базу на київського блогера, який позиціонував себе як політексперт та поширював фейки про війну в Україні. Чоловік заперечував збройну агресію рф та намагався дискредитувати командування Сил оборони. Для цього він використовував власний YouTube-канал та сторінки в соцмережах.

Пропагандисти росії запрошували його до участі в телеефірах. А ще до початку повномасштабного вторгнення він був постійним учасником ток-шоу на телеканалах Медведчука.

«Дописи та відеокоментарі блогера активно «підхоплювали» основні російські телеканали та інтернет-видання, які створювали на їхній основі постановочні сюжети та провокаційні публікації», – додають в СБУ.

Загальна аудиторія цих медіамайданчиків становила понад пів мільйона користувачів. Офісу генпрокурора зауважує, що блогер переконував свою аудиторію, що повномасштабне вторгнення в Україну розпочала не росія, а США.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Також сьогодні стало відомо, що ДБР повідомило про підозру у держзраді колишньому заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, який влаштував провокацію із побиття студентів на Майдані 30 листопада 2013 року.

А напередодні, 19 лютого, СБУ затримала агента розвідки рф, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: