Макрон скликає лідерів партій для обговорення війни в Україні – Le Figaro

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон має намір обговорити війну в Україні з усіма французькими політичними силами парламенту.
Фото: Reuters

Єлисейський палац розіслав запрошення лідерам партій, представлених у парламенті, щодо «ситуації в Україні». Еммануель Макрон хоче обговорити цю тему з усіма французькими політичними силами.

Про це пише Le Figaro.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

Зазначається, що зустріч Макрона з парламентськими лідерами, присвячена становищу в Україні, має відбутись вранці 7 березня у «форматі Сен-Дені», в передмісті Парижа. На ній також буде присутній прем'єр-міністр Габріель Атталь.

У такому ж форматі президент Франції приймав лідерів партій у жовтні 2023 року, через кілька днів після нападів ХАМАС на мирних жителів Ізраїлю, нагадує Le Figaro.

Повідомляється, що у відповідь на заяву Еммануеля Макрона про те, що він не виключає відправки військ до України, всі опозиційні партії висловили критику. Після цього Єлисейський палац оголосив про проведення дебатів і голосування в парламенті щодо двосторонньої угоди про безпеку, підписаної з Україною в лютому. Дата голосування ще не призначена.

Видання зазначає, що, ймовірно, на зустрічі 7 березня обговорюватимуться майбутні парламентські дебати про співпрацю України та Франції у сфері безпеки, а також заяви Макрона щодо відправлення західних військ в Україну.

«Президентська команда має намір зробити війну в Україні та ставлення до росії центральною темою своєї передвиборчої компанії», – також йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, 26 лютого під час міжнародної конференції з допомоги Україні в Парижі Макрон заявив, що «нічого не можна виключати» щодо введення військ НАТО на територію України. Це спричинило шквал критики. Представники США та низки інших країн НАТО виключили припущення про можливість надання своїх військових.

Як повідомлялося, Макрон заявив, що його слова про війська НАТО в Україні були «зваженими та продуманими».

Також за підсумками зустрічі у Парижі президент Франції оголосив про створення коаліції далекобійної зброї для України.

1 березня стало відомо, що Франція може дозволити спецназу та іншим підрозділам перетинати кордон України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: